Wie ben ik

Manon Mans-Spijkerman, geboren op 10-10-1991, getrouwd, mama van Noa, huisje boompje (nog geen beestje) in Baarn en trotse eigenaresse van Manon&Me.

Toen ik een jaar of 6 was wilde ik absoluut niet met poppen spelen, die hadden geen haar. De barbies waren mijn favoriet, vooral de blonde.. Daar kwam ik met mijn stiften, elastiekjes en schaar, ze kregen meteen een nieuwe coupe en vooral haarkleur. Het zat er dus al heel jong in. In 2008 was het eindelijk zo ver, de middelbare school afgerond en ik mocht beginnen aan de kappersopleiding, dit was mijn grote wens natuurlijk. De opleidingen rondde ik versneld af en in 2010 kon ik mezelf Allround dames- en herenkapper noemen. Sinds die tijd ben ik ervaring op gaan doen, je bent echt nooit uitgeleerd! Ik heb verschillende functies in kapsalons beklommen en ben veel cursussen gaan volgen. Kleur techniektrainingen, knip techniektrainingen, Advies cursussen, Motiverend leidinggeven, Opsteken, Bruids cursussen, van alles is voorbij gekomen. Inmiddels mag ik mijzelf dus echt wel Topstyliste noemen.

Vanaf 2014 heb ik daarna ook niet stil gezeten, het werd tijd voor mijn grote droom, mijn eigen bedrijf. Hier wilde ik wel de benodigde kennis voor hebben en daar ben ik studies voor gaan volgen. Boekhoudkunde, ondernemerschap, marketing en bedrijfsmanagement, de diploma's zijn na 3 jaar eindelijk binnen. Het studeren naast het werken vond ik zwaar, wat een taaie stof, helemaal niks voor een "Crea Bea" maar wel belangrijk. Nu kon ik weer verder bikkelen en dat heb ik zeker gedaan...

In 2019 ben ik gestart met de opleiding schoonheidsspecialiste aan de Wellness Academy. Een versnelde opleiding met 1 dag in de week praktijkles en verder volledig studeren thuis. Ik dacht, ik ben inmiddels wel gewend om te studeren naast mijn werk, dat lukt mij wel. Wauw, wat vind ik dit vak leuk! ik oefende en studeerde me suf. In die maanden werd mijn man gigantisch moe van mij met al dat gefriemel. (Hij was natuurlijk oefenpersoon #1) Maar ook mama, zus, schoonmama en vriendinnen hadden inmiddels een stralend huidje. In oktober 2019 studeerde ik af, inmiddels heb ik ook daar voor wat cursussen gevolgd zoals Henna wenkbrauwen en Visagie. 

Het pakket is compleet vind ik nu, ik kan mensen van A-Z echt nog mooier maken. Natuurlijk blijven er altijd wensen over, ik ben ook absoluut niet klaar met het volgen van cursussen en het bijspijkeren van mijn kennis maar voor nu ga ik mij richten op het opstarten van Manon & Me.


Ik hoop je snel te ontmoeten, je  bent van harte welkom in mijn salon!


 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Instagram